Select Page

A Renovated Beach House – Design of house, swimming pool & landscape

This was an extensive beach house renovation in Mount Maunganui, with both swimming pool and landscape design – the complete package. Having a smallish backyard was the main challenge. Achieving the right proportions was vital, with pool, lawn and entertainment spaces all balanced and designed to fit. The pool became a water feature, and a lot of care was dedicated to fencing the pool without the appearance of being fenced. The lawn became a walkway to the pool through the transplanted Nikaus, and the entertainment area became the heart of everything and the means to connect the house with the landscape.

The house was stripped right back and the original weatherboards exposed. Extensive detailing was added to floors, walls and ceilings inside and out, in order to create that lovely lived in beach feel. Finally, a matching extension was designed to connect to the side of the existing property, with a new entrance and office.

Note the before and after photos below.

View the swimming pool design for this residence